Hammaste ravi narkoosis

Dr. Raili Luikmel: minu üks unistus on täitunud! Nagu ilmselt paljud teavad, siis töötasin ma Helsingis ühes erakliinikus. Kõigele muule huvitavale ja õpetlikule, mida ma sealt endale sisse ahmisin, tegin ma ka seal narkoosis hammaste ravi.
Mäletan seda hetke, kui peaarst Juhana Kaipio mind ühel päeval kõrvale kutsus ja tegi ettepaneku, et võiksin hakata tegema ka narkoosis ravi. Tollal oli see igapäevane protseduur Näkin Hammas kliinikus ja ma olin küll seda kõrvalt näinud, kuid 4-tunniste raviseansside ees oli aukartus. Aga pärast koolitusel käimist, tegema ma seda hakkasin. Nüüd aga ca 10 aastat hiljem õnnestub mul seda pakkuda oma patsientidele ka #MaestroMajaHambakliinikus
Saame aidata neid patsiente, kellel on tõesti käsitlematult suur hirm protseduuride ees. Lisaks tugeva okserefleksiga patsiente ning patsiente, kellele ei mõju tuimestuslahused.
Narkoos  on ravimeetod, kus patsient pannakse “magama”. Pärast raviseanssi on küll mõningad piirangud, kuid kokkuvõttes taastub patsient kiiremini.
Iso kiitos Tiia Salli, Juhana Kaipio ja Ansku ja Ari Oksanen! 

Share Post :

Related Posts